2016. ápr 25.

Webes arculat szenvedéstörténet III. rész

írta: Fóti Marcell
Webes arculat szenvedéstörténet III. rész

Felsorolások és termékpaletta megjelenítése

A következő nagy kihívás a felsorolások megjelenítése a XXI. században. Merthogy a sima, vagy bulleted lista nem felel meg. Ami régen jó volt így:

  • Első termék
  • Második termék
  • Harmadik termék

az ma már hullaszagú. Nem is igazán foglal el helyet, így eleve nem jó Akkor hát hogyan? Jó nagy, egyszínű, lapos ikonokkal, amiket az iconfinderről vagy a flaticon.com-ról vadásztunk össze:

3bullet.png

Eddig remek, három, vagy annál kisebb elemszámú felsorolásokkal ezután már könnyedén elbánunk. De mi van, ha nyolc kategóriában van összesen 1454 darab különféle termékünk? Hogyan pakoljam ki úgy, hogy modern legyen? Képekkel dekoratívvá tett kártyákkal! Az égvilágon mindenki kártyákat használ, tegyünk így mi is!

termekek.png

Hogy ettől ...

Tovább Szólj hozzá

2016. ápr 18.

Webes arculat szenvedéstörténet II. rész

írta: Fóti Marcell
Webes arculat szenvedéstörténet II. rész

Kezdjük akkor a szöveggel. A sok-sok szöveggel. Amit annak idején azért irkáltunk össze, hogy valahogy kitöltsük 10 pontos betűvel azt a rémisztően nagy, 1024 x 768-as területet!

Aztán a terület csúnyán elszállt, lett belőle 4k és még nagyobb felbontás. És valahol ebben a fejlődéstörténetben valakiben elpattant egy szál, és azt találta mondani, hogy ebből elég, ezt többé nem fogjuk szöveggel feltölteni. Hanem akkor mivel? Képpel!

Az első fecske, aki nagy bátran HD méretű képeket küldözgetett ki a weblapjával a világba, a Microsoft volt, azon belül is a Bing. Volt is nagy csodálkozás! Hát ezt meg hogy képzelik? 200 k-s kép egy weblapon? Te jó ég! Mondjuk a fehér betű jól mutat rajta, az kétségtelen.

bing.png

És nincs betű, ...

Tovább Szólj hozzá

2016. ápr 01.

Webes arculat szenvedéstörténet I. rész

írta: IT Factory
Webes arculat szenvedéstörténet I. rész

Volt és jelenlegi hallgatóink biztosan észrevették az elmúlt fél évben bekövetkezett dizájncikázást, amit az IT Factory oldallal elkövettünk. Régiből új, rondából még rondább, majd vissza...

 

Ez egy szép kerek, tanulságos történet, amit azért teszünk közzé, hogy mások esetleg ne fussák meg ezeket a felesleges köröket.

 

Minden azzal kezdődött, hogy realizáltuk, a weboldalunk felett elrepült az idő vasfoga. A kinézete nem felel meg a XXI. század követelményeinek, itt az idő a változtatásra. Hadd álljon itt mementóul a régi-régi kinézet, mert hát ez az, amit napjainkban már nem szabad mutogatni. (Ez mondjuk pont a NetAcademia, de mindegy, az IT Factory és a NetAcademia közös rendszeren fut. Az IT Factory tanfolyami ...

Tovább Szólj hozzá

dizájn weboldal tanulság arculat XXI. század